Muzikos festivalis SIELOS – Naujojoje Akmenėje

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-09-07 19:13
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Šiais metais krikščioniškas muzikos festivalis SIELOS vyks jau kelioliktą kartą. Šįkart - lapkričio 11 d. Naujojoje Akmenėje. Apie tai nebe pirmą kartą susitiko pasitarti atvykusieji šio renginio organizatoriai ir vietos atstovai: kunigai, tikybos mokytojai, Savivaldybės darbuotojai.
SIELOS festivalio sumanytojai teigia, jog šiuolaikiška krikščioniška muzika Lietuvoje gyvuoja jau ne vienerius metus, tačiau jaunam, kuriančiam krikščioniui pristatyti savo kūrybą vis dar sudėtinga. Dėl to vienas iš festivalio dalyvių tikslų – būti atsvara narkotikų ir agresijos kultūrai, dainuoti ir kalbėti apie kitokį gyvenimą.
Šis festivalis vienintelis šalyje, kurio tikslas – padrąsinti jaunus krikščionis nešti bendraamžiams amžinąsias vertybes ir uždegti Lietuvos jaunimą kasdien gyventi dorą, pilną meilės Dievui, artimui ir Tėvynei gyvenimą. Jis stiprina ekumeninį katalikų, protestantų ir kitų krikščioniškų konfesijų bei denominacijų bendravimą. Plačiau apie festivalį – interneto svetainėje www.sielos.lt.
Festivalio veikla pradėta iš anksto: jau platinami plakatai, rengiamas reklaminis konkursas jaunimui, ieškoma savanorių renginio vedėjų ir padėjėjų, rėmėjų. Spalio pabaigoje SIELŲ organizatoriai savo renginį pristatys rajono mokyklose. Susitarta, kad dovana festivalio dalyviams bus Naujosios Akmenės miesto Ramučių gimnazijos Talentų klubo (vadovė Violeta Serbintienė) spektaklis „Ačiū tau, Marčiau, arba Z kartos padėka Martynui Mažvydui“, jau garsinęs šios gimnazijos ir rajono vardą už jo ribų.

Savivaldybės administracijos ryšių su žiniasklaida specialistė Jolanta Šiurkuvienė
Autorės nuotr.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN