Nauja tvarka – nuo liepos 1 d. neprivaloma vežiotis transporto priemonės dokumentų

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-06-20 21:41
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai informuoja, kad nuo liepos 1 d. įsigalioja vairuotojams svarbūs pakeitimai, kurie palengvins vairuotojams keliones, nes nebereikės transporto priemonėje vežiotis šūsnio dokumentų.
LR Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo 13 straipsnyje buvo numatyta, kad vairuotojas privalo su savimi turėti ir tikrinančio pareigūno reikalavimu pateikti galiojantį vairuotojo pažymėjimą, transporto priemonės registravimo, privalomosios techninės apžiūros dokumentus ir kitus Kelių eismo taisyklių nustatytus dokumentus. Nuo liepos 1 d. keičiasi šio straipsnio nuostatos:

Motorinės transporto priemonės ir (ar) priekabos vairuotojas, kuriam Lietuvos Respublikoje išduotas vairuotojo pažymėjimas galioja, neprivalo su savimi turėti ir tikrinančio pareigūno reikalavimu pateikti vairuotojo pažymėjimo, jeigu jis pateikia galiojantį savo asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Motorinės transporto priemonės ir (ar) priekabos vairuotojas, kuris vairuoja Lietuvos Respublikoje įregistruotą motorinę transporto priemonę ir (ar) priekabą, neprivalo su savimi turėti ir tikrinančio pareigūno reikalavimu pateikti privalomosios techninės apžiūros dokumento ir transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo liudijimo (poliso).
Motorinės transporto priemonės ir (ar) priekabos vairuotojas, kuris vairuoja jam nuosavybės teise priklausančią Lietuvos Respublikoje įregistruotą motorinę transporto priemonę ir (ar) priekabą, neprivalo su savimi turėti ir tikrinančio pareigūno reikalavimu pateikti ankstesniame punkte nurodytų dokumentų ir transporto priemonės registravimo dokumento.


Komunikacijos grupės vyresnioji specialistė Audronė Ralytė
Tel.: (8 700) 61284, 8 633 93303, el. p.: audrone.ralyte@policija.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN