Šimtmečio šventė – Kretingos viešojoje bibliotekoje

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-02-26 16:27
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Švenčiant Lietuvos valstybingumo šimtmetį, Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešojoje bibliotekoje vyko šventinis rajono moksleivių koncertas „Lietuva – viskas, ko mums reikia“.
Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Birutė Naujokaitienė priminė visiems susirinkusiems Vasario 16-osios dienos svarbą, kai prieš 100-tą metų 20 drąsių vyrų, išrinktų vesti šalį laisvės keliu, pasirašė dokumentą, kad Lietuva yra laisva ir nuo nieko nepriklausoma valstybė.
Pažymėti Lietuvos šimtmetį bibliotekoje susirinko 7 kolektyvai iš 6 rajono ugdymo įstaigų – Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijos (mokyt. Stasys Stončius), Marijono Daujoto pagrindinės mokyklos (mokyt. Vilmantas Volskis), darželio-mokyklos „Žibutė“ (mokyt. Indre Juodeikienė), Kurmaičių pradinės mokyklos (mokyt. Janina Kripienė), lopšelio-darželio „Pasaka“ (mokyt. Judita Viluckienė. Skambėjo dainos – „Tėvynė“, „Varom už Lietuvą“, „Mano Vytis ir trispalvė“, „Ačiū, tau Tėvyne“ ir kt.
Renginio pabaigoje darželio-mokyklos „Žibutė“ choras, vadovaujamas Aloyzo Žilio, kvietė branginti savo šalį, savo kraštą bei savo miestą ir visiems kartu sudainuoti dainą „Kretingai“.
Vasario 16-osios išvakarėse M. Valančiaus viešosios bibliotekos atviroje erdvėje jaunimui „Savas kampas“ vyko fotosesija „Patriotai‘18“. Joje fotografuotis buvo kviečiami iš anksto užsiregistravę 14–29 amžiaus jaunuoliai. Šventinei fotosesijai buvo atrinkti skirtingo amžiaus modeliai, kurie fotografavosi pasidabinę tautiškais akcentais. Patriotiškumą propaguojančių žmonių portretai bus eksponuojami Kovo 11-osios progai surengtoje parodoje bibliotekoje, kurios ekspozicija vėliau keliaus po Viešosios bibliotekos filialus.
Nuvilnijus šventiniams renginiams kviečiame neužmiršti kasdien sveikinti savo nepriklausomą valstybę, didžiuotis šalies istorija, puoselėti jos savitumą ir branginti Lietuvą savo širdyse.


Inga Tirevičiutė
Kretingos rajono savivaldybės
M. Valančiaus viešosios bibliotekos
Vyresn. bibliotekininkė projektinei veiklai ir atstovavimui


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN